Maintenance engineer

Aan de slag als Maintenance engineer

We leven in een wereld waar techniek niet meer weg te denken is. Steeds meer processen zijn zo ingericht dat er geen tijd is voor fouten. Zo ook in de industrie. Als maintenance engineer ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van het (preventief) onderhoud. Door jou is er geen tot weinig stilstand meer, of wordt deze zo optimaal mogelijk ingepland.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als maintenance engineer? Ben je net klaar met je opleiding, zoek je naar mogelijkheden om door te groeien binnen je functie of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Intriq helpt technische professionals aan toffe banen bij mooie bedrijven. Dat begint bij helder krijgen waar een functie over gaat en welke mogelijkheden er zijn om te groeien. In dit profiel lees je wat een maintenance engineer is, wat hij of zij doet, welke arbeidsvoorwaarden je kunt verwachten en welke groeimogelijkheden er zijn.

Wat is een maintenance engineer?

Een maintenance engineer is iemand die verantwoordelijk is van het organiseren van het onderhoud van het machinepark. Naast het plannen van dit (preventieve) onderhoud en het adviseren en bijspringen bij complexe storingen rapporteert een maintenance engineer ook over het functioneren van machines en adviseert over mogelijke verbeteringen. Als maintenance engineer ben je een spin in het web als het gaat om het machinepark van bedrijven.

Wat doet een maintenance engineer?

Als maintenance engineer is het jouw taak om onderhoudswerkzaamheden veilig uit te laten voeren. Daarnaast is het jouw verantwoordelijkheid dat mensen werken met betrouwbare installaties en ongestoord hun werkzaamheden kunnen uitvoeren en tevens om te kijken naar de lange termijn functionaliteit van deze installaties.

Als maintenance engineer:

Welke opleiding moet je gevolgd hebben?

Wanneer je aan de slag wil als maintenance engineer heb je ten minste een technische opleiding nodig op MBO of HBO niveau. Voorbeelden zijn Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Algemene Operationele Techniek of Maritieme Techniek.

Omscholen naar maintenance engineer

Er zijn meerdere mogelijkheden om maintenance engineer te worden. Omdat er zoveel vraag is naar technisch specialisten bieden steeds meer organisaties aan om je binnen de functie om te scholen.

Welke competenties heb je nodig als maintenance engineer?

Op deze plekken kun je gaan werken

Er is in het algemeen veel vraag naar technische kandidaten. Wil je aan de slag als maintenance engineer, dan zijn je baankansen zeer gunstig. Je kunt onder andere aan de slag binnen de luchtvaart, machinebouw en installatietechniek, Productietechniek, Service & Onderhoud.

Wat zijn de carrièremogelijkheden?

Wil je doorgroeien binnen je functie? Dat is zeker mogelijk. Je kunt doorgroeien in grotere of complexere bedrijfsprocessen of in managementfuncties. Wil je totaal iets anders gaan doen binnen de techniek, maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met Intriq. Wij helpen je om in kaart te brengen wat de carrièremogelijkheden zijn en welke functie bij je past.

Maintenance engineer salaris?

Ben je benieuwd naar het salaris van een Maintenance engineer? Kom je net van school af, dan kun je een bruto maandsalaris verwachten van rond de € 2.800,-. Wanneer je meer ervaring hebt kan het salaris van een maintenance engineer oplopen tot ongeveer € 5.000,-.

Aan de slag als maintenance engineer?

Wil je aan de slag als maintenance engineer, maar lukt het je niet om een goed bedrijf te vinden? Geen zorgen. Veel technische bedrijven hebben moeite zichzelf te presenteren, waardoor je al die leuke vacatures niet vindt of jou niet aanspreken. Intriq helpt je om een mooie organisatie te vinden die bij je past. Dat is voor ons meer dan alleen jou op je nieuwe werkplek plaatsen. We houden altijd langdurig contact met onze collega’s, zodat we zeker weten dat zij op hun plek zijn.

Technisch Recruitment Bureau

Vacatures maintenance engineer

Bekijk hier alvast de openstaande vacatures voor een maintenance engineer. Ook komen we graag met je contact om je te leren kennen en je ambities te bespreken. Heb je al enig idee waar je naartoe wil, maar weet je nog niet welk pad je moet bewandelen? Of ben je benieuwd naar het salaris van een maintenance engineer? Geen zorgen. Daar helpen wij je ook bij.

(Junior) Maintenance Engineer – Omgeving Alkmaar

Introductie Wij zoeken nu een (Junior) Maintenance Engineer in de omgeving van Alkmaar voor een wereldspeler en Europees marktleider op het gebied van isotopen voor medische toepassingen. Naast de kans om bij één van de tofste bedrijven van Nederland te werken op technologisch gebied bieden wij een goed salaris tussen €2.300 en €3.300 en in totaal 39 vrije dagen!

Bekijk vacature »

Bekijk alle vacatures of neem contact op

Electrical Engineer

Electrical Engineer Werken in de elektrotechniek Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als electrical engineer / elektrotechnisch tekenaar? Ben je net klaar met de opleiding, zoek je naar mogelijkheden om door te groeien binnen je functie of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Intriq helpt technische professionals aan

Lees verder »

Field service engineer internationaal

Field service engineer internationaal (vacatures) Aan de slag als service engineer Als field service engineer wordt je ingevlogen wanneer machines kapot zijn of onderhoud nodig hebben, maar ook opgebouwd, aangepast en getest moeten worden. Je bent dus inzetbaar voor zowel de service als de commissioning. Dat betekent dat je vaak

Lees verder »

Hardware engineer

Hardware engineer Aan de slag als hardware engineer Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als hardware engineer? Ben je net klaar met de opleiding, zoek je naar mogelijkheden om door te groeien binnen je functie of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Intriq helpt technische professionals aan

Lees verder »

Service engineer

Service engineer Aan de slag als service engineer Als service engineer wordt je opgeroepen wanneer machines kapot zijn of onderhoud nodig hebben. Dat betekent dat je vaak onderweg bent naar klanten om daar te plaatsen de boel te fixen! Welke machines dat zijn is totaal afhankelijk van je ervaring en

Lees verder »

Elektromonteur

Elektromonteur vacature(s) Op zoek naar die ene toffe vacature? Als Elektromonteur ben jij verantwoordelijk voor diverse elektrotechnische installaties. Zo ben je bijvoorbeeld bezig met het oplossen van alle mogelijke verstoringen die zich voor kunnen doen aan de installaties en machines. Dit doe je in overleg met de klant en volgens

Lees verder »

Servicemonteur

Servicemonteur Aan de slag als service monteur Werken als servicemonteur betekent dat je vaak gebeld wordt als het al te laat is: een koud huis door een verwarming die het niet meer doet, lekkage in het dak door een storm of een verwoestende lekkage.Ben je op zoek naar een nieuwe

Lees verder »

Maintenance engineer

Maintenance engineer Aan de slag als Maintenance engineer We leven in een wereld waar techniek niet meer weg te denken is. Steeds meer processen zijn zo ingericht dat er geen tijd is voor fouten. Zo ook in de industrie. Als maintenance engineer ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van het

Lees verder »

Mechanical Engineer

Aan de slag als Mechanical Engineer Wil jij aan de slag bij gave technologie bedrijven in heel Nederland? Via Intriq solliciteer je op verschillende openstaande vacatures, of laat ons voor je aan de slag gaan om een passende functie voor je te vinden. We hebben een groot netwerk en staan

Lees verder »