Wanneer een recruiter?

Het vinden van een geschikte functie binnen de techniek kan een tijdrovende klus zijn. Dat begint uiteraard bij het opmaken van een CV, het selecteren van bedrijven en het reageren op openstaande functies. Wat vaak vergeten wordt is dat bedrijven niet altijd sterk zijn in het opvolgen van jouw sollicitatie. Dit kan voor jou als sollicitant een ongeïnteresseerde indruk wekken, terwijl dit lang niet altijd het geval is.

Een recruiter neemt de zoektocht naar de ideale baan voor je uit handen. Daarbij helpen we je met het opmaken van het CV, het plannen van afspraken, de onderhandelingen en het voorbereiden op de sollicitatie.

Herken je dit?

Het internet staat vol met openstaande vacatures. Toch is het voor veel technische kandidaten lastig om de juiste job te vinden. Dit komt doordat veel vacatures op elkaar lijken of doordat het bedrijf vooral vertelt waar zij naar op zoek zijn, niet wat zij jou kunnen bieden.

Jouw droombaan vinden met Intriq

Wij zijn benieuwd naar wat je drijft, waar je naartoe wilt en waar je blij van wordt. We gaan voor een duurzame relatie en dat vraagt commitment van beide kanten. Dat betekent in de praktijk dat je niet alleen een nummer bent in onze database, maar dat we samen op zoek gaan naar jouw passie. Alleen op deze manier zorgen we ervoor dat jij bij een bedrijf komt waar je blij van wordt.

Intriq is ontstaan vanuit de techniek
Anders dan veel andere recruiters is Intriq gespecialiseerd en zelfs ontstaan vanuit de techniek. Wij hebben zelf in het veld gewerkt en weten daarom als geen ander waar jij als kandidaat behoefte aan hebt.

Werkwijze

Je hebt gesolliciteerd op één van onze openstaande vacatures of besluit de telefoon te pakken om met Intriq in contact te komen: hoe gaat het verder?

Telefonische kennismaking en oriënterend gesprek

We starten met een telefoongesprek om rustig te bespreken wat de situatie is. Als je op zoek bent naar iets nieuws plannen we een gesprek in om fysiek kennis te maken. We zijn benieuwd naar je situatie, waar je in je huidige functie tegenaan loopt en waar je naartoe wilt.

Die laatste vraag is soms lastig te beantwoorden omdat je wellicht twijfelt over je volgende carrièrestap of de mogelijkheden daarin. Intriq ondersteunt je hier in, eventueel met behulp van een jobcoach.

Na het eerste kennismakingsgesprek laten we alle informatie eerst een aantal dagen bezinken. Je krijgt wellicht een boel informatie en wij gaan nadenken hoe we jou het beste kunnen helpen. Na een aantal dagen nemen we weer contact met elkaar op en bespreken we de vervolgstappen. Deze vervolgstappen zijn voor iedere kandidaat anders.

Hulp bij het opstellen van een CV

Bij Intriq helpen we je bij het opstellen van een CV. Wij zien vaak binnen de techniek kandidaten die zichzelf tekort doen op een CV en daarmee niet goed uit de verf springen. Door het stellen van vragen krijgen we input om jouw CV een opfrisbeurt te geven. Hierin worden ook je hobby’s meegenomen en de skills die je hebt geleerd buiten werk.

Hulp bij het solliciteren

Voordat je op gesprek gaat nodigen we je uit op kantoor. We hebben dan samen al de website, vacature en eventuele marketinguitingen van de organisatie bestudeerd.

Voorstellen aan een bedrijf

Een recruiter van Intriq gaat mee naar de sollicitatie. Niet om je hand vast te houden, maar omdat we het belangrijk vinden te ervaren hoe het gesprek verloopt. Wellicht zijn er vragen die het bedrijf niet heeft gesteld of antwoorden die jij nog niet hebt gekregen. Mocht een baan niet doorgaan, dan hebben we input om opnieuw een gesprek aan te vragen om vragen verder uit te diepen of voor een nieuw gesprek bij een andere organisatie.

Hulp bij salarisonderhandelingen

Wij hebben dagelijks te maken met bedrijven en kandidaten binnen techniek en weten als geen ander welke salarissen marktconform zijn. Hierin geven we eerlijk advies over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat vraag en aanbod elkaar matchen.

FAQ

Welke kandidaten helpt Intriq aan een baan?

Kandidaten van MBO niveau 4 tot en met WO niveau en van monteur tot directeur met een technische achtergrond.

Wat kost recruitment voor kandidaten?

Voor jou als kandidaat niks. En een kennismaking is altijd vrijblijvend!

Ik weet niet wat ik wil: kan een recruiter daarbij helpen?

Tot op zekere hoogte. Een recruiter helpt je een weg te vinden in de carrière mogelijkheden. Weet je niet welke kant je op wilt en zit je daarin vast? Dan adviseren wij altijd vrijblijvend kennis te maken met een jobcoach.

Er is veel vraag naar technische kandidaten: waarom is een recruiter in de arm nemen dan toch een goed idee?

  1. Bedrijven hebben moeite zich goed te profileren. De functieprofielen lijken allemaal op elkaar, maar vaak is dit inhoudelijk bij iedere organisatie anders;
  2. De processen zijn binnen bedrijven niet ingericht op de recruitment van kandidaten. In de praktijk betekent dit dat bedrijven laat of niet reageren op je ingezonden sollicitatie;

Hoelang duurt het voordat je een leuke baan kunt verwachten?

Hoe lang het duurt voordat we een baan voor je gevonden hebben is afhankelijk van de functie. Binnen 3 a 4 weken zorgen we ervoor dat je zekerheid hebt van een baan. We vinden het wel belangrijk dat het geen impulsieve beslissing is en dat je alle ins- and outs weet over de functie.

Kun je een werkplek garanderen?

Soms wel! Met de juiste mindset en doelen kun je ook direct een contract bij Intriq krijgen!

Bekijk alle vacatures of neem contact op

Advies nodig voor een beter salaris, meer werkgeluk of een uitdaging?

Wij leren je graag kennen en geven je advies waar je mee verder kan!