Service engineer

Aan de slag als service engineer

Als service engineer wordt je opgeroepen wanneer machines kapot zijn of onderhoud nodig hebben. Dat betekent dat je vaak onderweg bent naar klanten om daar te plaatsen de boel te fixen! Welke machines dat zijn is totaal afhankelijk van je ervaring en specialisatie.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als service engineer? Ben je net klaar met de opleiding, zoek je naar mogelijkheden om door te groeien binnen je functie of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Intriq helpt technische professionals aan toffe banen bij mooie bedrijven. Dat begint bij helder krijgen waar een functie over gaat en welke mogelijkheden er zijn om te groeien. In dit profiel lees je wat een service engineer is, wat hij of zij doet, welke arbeidsvoorwaarden je kunt verwachten en welke groeimogelijkheden er zijn.

Wat is een service engineer?

Als service engineer houd je je bezig met het onderhoud van verschillende machines bij bedrijven. Dat betekent dat je veel onderweg bent om ter plekke aan het onderhoud van een machine te werken.

Wat doet een service engineer?

Een service engineer wordt vaak opgeroepen als de machine kapot is, maar ook preventief onderhoud valt onder het takenpakket. Het is belangrijk dat je aan het begin van je loopbaan veel kennis opdoet van verschillende machines om je vervolgens volledig te specialiseren op de ontwikkelingen van één machine. Technologie staat namelijk niet stil en het is daarom belangrijk dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.

Welke opleiding moet je gevolgd hebben?

Wil je aan de slag als service engineer, dan heb je tenminste een MBO opleiding nodig binnen elektronica, werktuigbouwkunde of informatica, of een HBO opleiding in engineering, mechatronica of een andere technische opleiding.

Welke competenties heb je nodig als service engineer?

Op deze plekken kun je gaan werken

Waar je gaat werken is afhankelijk van de expertise die je hebt. Dit kan bij een bedrijf zijn die bedrijven voorziet in de onderhoud van machines of in een fabriek.

Wat zijn de carrièremogelijkheden?

Op het moment is er veel vraag naar service engineers op verschillende niveaus. Daarnaast kun je doorgroeien naar internationale functies of je specialiseren op een bepaald type machine.

Wil je totaal iets anders gaan doen binnen de techniek, maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met Intriq. Wij helpen je om in kaart te brengen wat de carrièremogelijkheden zijn en welke functie bij je past.

Wat verdien je als service engineer?

Wanneer je start als service engineer verdien je minimaal €1000 bruto per maand. Je kan doorgroeien tot ongeveer €3500 bruto per maand.

Aan de slag als service engineer?

Wil je aan de slag als service engineer, maar lukt het je niet om een goed bedrijf te vinden? Geen zorgen. Veel technische bedrijven hebben moeite zichzelf te presenteren, waardoor je al die leuke vacatures niet vindt of jou niet aanspreken. Intriq helpt je om een mooie organisatie te vinden dat bij je past. Dat is voor ons meer dan alleen het plaatsen. We houden altijd langdurig contact met onze kandidaten, zodat we zeker weten dat zij op hun plek zijn.

Technisch Recruitment Bureau

Vacatures service engineer

Bekijk hier alvast de openstaande vacatures. Ook komen we graag met je contact om je te leren kennen en je ambities te bespreken. Heb je al enig idee waar je naartoe wil, maar weet je nog niet welk pad je moet bewandelen? Geen zorgen. Daar helpen wij je ook bij.

Service Engineer – Alphen a/d Rijn

Introductie Ga aan de slag voor een belangrijke speler in de industriële kleppen! Je denkt nu misschien industriële kleppen? Dat klinkt niet als een erg spannende functie. Bij sommige bedrijven zal dat inderdaad zo zijn alleen deze speler innoveert continu, heeft kantoren over de hele wereld waar in totaal 5.400 medewerkers werken en werkt voor de grootste namen in de petrochemische, olie & gas en process industrie! Daarnaast worden er goede arbeidsvoorwaarden geboden zoals een salaris tussen €2.500 en €3.000 waarbij de reisuren worden vergoed! Klinkt goed toch?

Bekijk vacature »

Internationale Service Engineer – Alkmaar

Introductie Wil jij de wereld ontdekken voor je werk? Ga werken als Internationale field service engineer! Onze opdrachtgever zoekt een allrounder die zelfstandig kan werken. Daarbij bieden we goede arbeidsvoorwaarden. Klinkt dit goed? Lees dan snel verder. 

Bekijk vacature »

Bekijk alle vacatures of neem contact op

Electrical Engineer

Electrical Engineer Werken in de elektrotechniek Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als electrical engineer / elektrotechnisch tekenaar? Ben je net klaar met de opleiding, zoek je naar mogelijkheden om door te groeien binnen je functie of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Intriq helpt technische professionals aan

Lees verder »

Field service engineer internationaal

Field service engineer internationaal (vacatures) Aan de slag als service engineer Als field service engineer wordt je ingevlogen wanneer machines kapot zijn of onderhoud nodig hebben, maar ook opgebouwd, aangepast en getest moeten worden. Je bent dus inzetbaar voor zowel de service als de commissioning. Dat betekent dat je vaak

Lees verder »

Hardware engineer

Hardware engineer Aan de slag als hardware engineer Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als hardware engineer? Ben je net klaar met de opleiding, zoek je naar mogelijkheden om door te groeien binnen je functie of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Intriq helpt technische professionals aan

Lees verder »

Service engineer

Service engineer Aan de slag als service engineer Als service engineer wordt je opgeroepen wanneer machines kapot zijn of onderhoud nodig hebben. Dat betekent dat je vaak onderweg bent naar klanten om daar te plaatsen de boel te fixen! Welke machines dat zijn is totaal afhankelijk van je ervaring en

Lees verder »

Elektromonteur

Elektromonteur vacature(s) Op zoek naar die ene toffe vacature? Als Elektromonteur ben jij verantwoordelijk voor diverse elektrotechnische installaties. Zo ben je bijvoorbeeld bezig met het oplossen van alle mogelijke verstoringen die zich voor kunnen doen aan de installaties en machines. Dit doe je in overleg met de klant en volgens

Lees verder »

Servicemonteur

Servicemonteur Aan de slag als service monteur Werken als servicemonteur betekent dat je vaak gebeld wordt als het al te laat is: een koud huis door een verwarming die het niet meer doet, lekkage in het dak door een storm of een verwoestende lekkage.Ben je op zoek naar een nieuwe

Lees verder »

Maintenance engineer

Maintenance engineer Aan de slag als Maintenance engineer We leven in een wereld waar techniek niet meer weg te denken is. Steeds meer processen zijn zo ingericht dat er geen tijd is voor fouten. Zo ook in de industrie. Als maintenance engineer ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van het

Lees verder »

Mechanical Engineer

Aan de slag als Mechanical Engineer Wil jij aan de slag bij gave technologie bedrijven in heel Nederland? Via Intriq solliciteer je op verschillende openstaande vacatures, of laat ons voor je aan de slag gaan om een passende functie voor je te vinden. We hebben een groot netwerk en staan

Lees verder »