Het perfecte CV voor de techniek voor een technische functie

Op dit moment is er een enorme vraag naar technisch specialisten, dus ook naar jou! Het vinden van een super toffe baan die volledig past bij jouw wensen is dus heel eenvoudig, toch? In de praktijk blijkt het tegenovergestelde. Wij zien namelijk dat technisch specialisten vaak te bescheiden zijn en zich daardoor niet goed positioneren op de arbeidsmarkt. Daarnaast vinden bedrijven het ontzettend lastig om zichzelf en de beschikbare positie duidelijk te communiceren. Het gevolg? Een vervelende miscommunicatie die ervoor zorgt dat twee partijen elkaar niet weten te vinden. Ben je druk bezig met het schrijven van een CV, speciaal voor een technische functie? Lees dan verder of plan een vrijblijvende afspraak in met onze specialist. Wij helpen je graag op weg en hebben mogelijk direct een toffe vacature die past bij jouw wensen.

Voorbeeld CV voor de techniek

1. Opvallen met je CV

Er zijn veel banen beschikbaar binnen de techniek, maar dat betekent niet dat bedrijven niet nog steeds de beste man of vrouw voor de job willen hebben. Zeker als het gaat om een begeerde functie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, zal je niet de enige zijn die solliciteert. Zorg er daarom voor dat jouw CV meer is dan alleen een document met een opsomming van jouw ervaring. Opvallen met je CV is binnen de techniek ontzettend belangrijk. Denk daarom ook outside the box. Ga bijvoorbeeld voor een video CV waarin je jezelf voorstelt en jouw motivatie uitlegt:

2. Benoem je hobby’s

Wil je opvallen met je CV binnen de techniek? Benoem je hobby’s. Dan hebben we het niet over de lange wandelingen op het strand of de kookcursus die je jaren geleden gevolgd hebt, maar de hobby’s waarmee je jezelf ontwikkeld hebt binnen de techniek. Tijdens onze gesprekken met technisch specialisten komt regelmatig naar voren dat zij in hun vrije tijd aan mooie projecten hebben gewerkt die niet benoemd worden op hun CV. Zonde! Want daarmee laat je niet alleen zien dat je skills in huis hebt, maar ook dat je bereid bent jezelf te ontwikkelen.

3. Voorbeelden van technische vaardigheden

Binnen de techniek, maar ook binnen elke andere branche, hebben we het over soft- en hard skills. Het is natuurlijk fijn als je sociaal, accuraat en een doorzetter bent (soft skills), maar binnen de techniek zijn vooral je hard skills van essentieel belang. Het grote verschil tussen de twee is dat hard skills vaardigheden zijn die je kunt aanleren en kunt meten. Denk bijvoorbeeld technische vaardigheden zoals het uitlezen van bouwtekeningen of het bedienen van een machine.

Geen zorgen! Deze hard skills staan vaak opgesomd binnen de vacature. Voldoe je aan de eisen die gesteld worden, benoem ze dan zeker als technische vaardigheden op jouw CV.

Motivatiebrief techniek

Is een motivatiebrief essentieel? Het antwoord is ‘ja’. Een motivatiebrief kan namelijk doorslaggevend zijn als CV’s veel op elkaar lijken. In een motivatiebrief vertel je waarom je gekozen hebt voor de techniek en welk onderdeel binnen jouw werk energie geeft. Een motivatiebrief laat het gezicht achter het CV zien.

Toe aan een nieuwe technische functie?

Wil je meer uit jouw carrière halen, maar lukt het je niet om een goed bedrijf te vinden waar jij jezelf kunt ontwikkelen? Geen zorgen! Veel technische bedrijven hebben moeite zichzelf te presenteren, waardoor je al die leuke vacatures niet vindt of jou niet aanspreken. Intriq helpt je om een mooie organisatie te vinden die bij je past. Dat is voor ons meer dan alleen jou op je nieuwe werkplek plaatsen. We houden altijd langdurig contact met onze collega’s, zodat we zeker weten dat zij goed op hun plek zitten.

Wij helpen technische kandidaten gratis en vrijblijvend vooruit in hun carrière. Plan een adviesgesprek in of neem direct contact op!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Over Intriq | People in the lead
Wij zijn gespecialiseerd in het invullen van vaste banen, projecten en interim posities in de techniek met focus op Machinebouw, Engineering en (Internationaal) Field Service.

Nieuwste berichten