Werkwijze

"Brengt 𝙪𝙣𝙞𝙚𝙠 technisch talent en technologie bedrijven bij elkaar"

Wij zijn gespecialiseerd in de werving en selectie van kandidaten met een technische achtergrond voor vaste banen, projecten en interim posities met focus op Machinebouw, Engineering en Field Service (in Nederland, maar ook internationaal). Met onze jarenlange ervaring én achtergrond binnen de techniek weten we als geen ander hoe we die geschikte kandidaat voor jouw organisatie vinden.

Ga direct naar:

Waarom het recruitment uitbesteden?

Komt één van de volgende situatie je bekend voor:

Is het antwoord op één of meerdere van de stellingen “ja”? Wees gerust, veel organisaties hebben moeite om openstaande vacatures in te vullen. Dit wordt in veel gevallen veroorzaakt door tijdsgebrek, bijvoorbeeld door het ontbreken van een interne recruitmentafdeling of door gebrek aan kennis over het aantrekken van de juiste kandidaten.

Intriq ondersteunt 365 dagen per jaar in het recruitmentproces en zorgt ervoor dat de technische kandidaten de juiste organisaties weten te vinden. Hierbij ontzorgen we organisaties niet alleen in het aantrekken en selecteren van nieuw personeel, maar ondersteunen we ook intern om het sollicitatieproces soepel te laten verlopen: wie beheert de binnenkomende sollicitaties, is het functieprofiel helder en wat kan er verbetert worden?

Waarom kiezen voor Intriq?

Wij weten heel goed hoe technische kandidaten denken en dat er vaak meer schuil gaat achter een CV dan er op papier wordt uitgedrukt. Daarom denken wij vanuit competenties en gaan op basis daarvan het gesprek aan met een kandidaat om boven tafel te krijgen waar iemand echt blij van wordt en welke richting een kandidaat zelf op wil.

“9 van de 10 keer kennen wij vanuit onze grote netwerk uniek technisch talent die we exclusief voor klanten beschikbaar hebben.”

Wat is onze werkwijze?

Wij vullen posities in voor kandidaten vanaf MBO tot WO niveau in heel Noord-Holland voor opdrachtgevers zoals ingenieursbureaus, productiebedrijven en machinefabrieken.

1. Werkwijze Intriq

 1. Vrijblijvend gesprek: Bij Intriq starten we met een persoonlijk vrijblijvend gesprek. Hierin vertellen we je onze werkwijze en achterhalen we de vraag achter de vraag.
 2. Verwachtingen: Wij vinden het belangrijk om langdurige relaties aan te gaan. We horen graag wat de verwachtingen zijn en hoe wij hierin kunnen bijdragen. Bij ons wordt je volledig ontzorgt en je houdt altijd contact met een vaste partner bij Intriq.
 3. Kosten: Wij vervullen de rol van interne recruiter. Ons doel is ervoor zorgen dat je als organisatie kosten bespaart. Uiteraard wil je weten waar je aan toe bent en daar vertellen we je graag vrijblijvend meer over.

3. Inspanningen selectie

 1. Sollicitatiegesprekken: bijwonen van de gesprekken ter ondersteuning van de selectie
 2. Assessments: Inzetten van eventuele testen en assessments.

2. Werven van kandidaten

 1. Functieprofiel: het functieprofiel helder krijgen en definiëren wat de onderkant en bovenkant van een profel is. Ook zijn de eventuele doorgroeimogelijkheden en de uniciteit van de functie en organisatie van belang. Dit bepaalt namelijk naar welke kandidaat we op zoek gaan en of dit bijvoorbeeld een junior of senior functie omvat. Op deze manier ontwikkelen we een functieprofiel die zowel aantrekkelijk als realistisch is.
 2. Eigen netwerk: we stellen eerst kandidaten voor uit ons eigen netwerk. 9 van de 10 keer zit daar een kandidaat tussen die past bij het functieprofiel en de organisatie.
 3. Jobboards: ook de beschikbare Jobboards worden geanalyseerd voor beschikbare kandidaten.
 4. Online campagnes: via Linkedin en andere online kanalen benaderen we kandidaten die openstaan voor een nieuwe uitdaging en kandidaten die goed aansluiten op de het functieprofiel of we zetten marketing campagnes in.
 5. Voorselectie: Het spreken van eerste kandidaten en eventueel nagaan van referenties.
 6. Wervingsprocedure bijschaven: Onderzoek naar vergelijkbare concurrenten voor een eventuele aanpassing op de strategie.

Welke klanten bedient Intriq?

Wil jij je focussen op waar je goed in bent en je niet bezighouden met het tijdrovende proces van recruitment? Besteed het proces van recruitment uit aan Intriq. Wij versterken je employer brand, verbeteren processen of nemen de volledige recruitment voor je uit handen. Intriq ontzorgt verschillende organisaties binnen de technische sector zoals ingenieursbureaus, productiebedrijven en machinefabrieken.

Op welke manieren ondersteund Intriq bedrijven?

Wat zijn de consequenties van een openstaande vacature?

Hoelang duurt het voordat ik een kandidaat kan verwachten?

Hoe lang het duurt voordat een vacature gevuld is is afhankelijk van de complexiteit van de vacature. Over het algemeen vullen wij vacatures binnen 3 maanden in en kunnen we al binnen twee weken de eerste kandidaten aan je voorstellen.

Kan Intriq een kandidaat voor mijn organisatie garanderen?

Ja. Wanneer Intriq de volledige zorg voor het recruitment proces voor een bedrijf uithanden neemt garanderen we een geschikte kandidaat voor de positie die niet alleen goed bij het bedrijf past, maar waarbij ook de ambities en doelen van de kandidaat tegemoet gekomen worden.

Welke dienstverlening mag je verwachten na het tekenen van het contract met een kandidaat?

Bij Intriq stopt het contact niet nadat een kandidaat geplaatst is. Wij vinden het belangrijk dat de verwachtingen van zowel het bedrijf als de kandidaat kloppen en eventueel gedurende de looptijd worden aangepast.

Bekijk alle vacatures of neem contact op