Mechanical Engineer

Aan de slag als Mechanical Engineer

Wil jij aan de slag als Mechanical Engineer bij gave technologie bedrijven in heel Nederland? Via Intriq solliciteer je op verschillende openstaande vacatures, of laat ons voor je aan de slag gaan om een passende functie voor je te vinden. We hebben een groot netwerk en staan direct in contact met verschillende bedrijven binnen de techniek en niet alle vacatures komen online te staan.

Wat is Mechanical Engineering?

Mechanical engineering valt onder het vakgebied industrie. De werkzaamheden van een Mechanical Engineer (of werktuigbouwkundig ingenieur) bestaan uit het bedenken, ontwerpen, analyseren en verbeteren van producten, processen en systemen. Een Mechanical Engineer kan aan de slag binnen verschillende industrieën, maar binnen die industrieën gaat de ontwikkeling in een rap tempo door de industriële automatisering. Wanneer je werkt al Mechanical Engineer is het ontzettend belangrijk om up-to-date te blijven.

Wil je als Mechanical Engineer aan de slag, dan heb je minimaal een HBO-opleiding nodig in een technische richting, zoals werktuigbouwkundige, Mechanical Engineering of Engineering, Design & Innovation of bijvoorbeeld Mechatronica.

Verschillende branches

Als Mechanical Engineer kun je in verschillende branches aan de slag. Wat dacht je van Automotive, Luchtvaart, Machinebouw, Productiebedrijven, Ingenieursbureaus, Offshore etc. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

Werkzaamheden

De exacte werkzaamheden die je als mechanical engineer uitvoert, hangen af van je eventuele specialisatie en type werkgever. Waar je aan kunt denken:

Carrièremogelijkheden

Er zijn diverse (door)groeimogelijkheden. Uiteraard is dit afhankelijk van je kennis, ervaring, je persoonlijkheid en je eigen wensen. Hierbij kun je denken aan:

Salaris mogelijkheden

Het startsalaris ligt ongeveer rond de €2350 bruto per maand. Afhankelijk van de stappen die je maakt en de rol die je hebt, bijvoorbeeld als Manager Engineering kan dit oplopen tot circa €6000 bruto per maand.

Technisch Recruitment Bureau

Vacatures Mechanical Engineer

Mechanical Engineer R&D – Haarlem

Introductie Ben jij een Mechanical Engineer met HBO of WO achtergrond richting werktuigbouwkunde (Engineering, Design & Innovation), conceptueel sterk en hou jij van veel afwisseling? Dan komen wij graag met jou in contact voor onderstaande vacature!

Bekijk vacature »

Werktuigbouwkundige/engineer – Hoorn

Introductie Wij hebben een mooie functie open staan als werktuigbouwkundige/engineer in Hoorn. Salaris €2.500,- en €4.200,- met 40 vrije dagen! De opdrachtgever ontwikkelt, bouwt en test alles in-house. Klinkt dit als muziek in de oren? Lees dan snel verder!

Bekijk vacature »

Bekijk alle vacatures of neem contact op