Service technicus

Aan de slag als Service technicus

Werken als Service technicus betekent dat je vaak gebeld wordt als het al te laat is: een koud huis door een verwarming die het niet meer doet, lekkage in het dak door een storm of een verwoestende lekkage.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als Service technicus? Ben je net klaar met de opleiding, zoek je naar mogelijkheden om door te groeien binnen je functie of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Intriq helpt technische professionals aan toffe banen bij mooie bedrijven. Dat begint bij helder krijgen waar een functie over gaat en welke mogelijkheden er zijn om te groeien. In dit profiel lees je wat een Service technicus is, wat hij of zij doet, welke arbeidsvoorwaarden je kunt verwachten en welke groeimogelijkheden er zijn.

Wat is een Service technicus?

Een Service technicus onderhoud en repareert machines en apparaten. Dit kan zowel voor particulieren als bedrijven zijn. Denk bijvoorbeeld aan wasmachines en CV-ketels, maar ook ziekenhuis apparatuur of installaties binnen kantoorpanden. Het werk van een Service technicus is zeer uiteenlopend, daarom wordt er binnen het vakgebied vaak gekozen voor een specialisatie.

Wat doet een Service technicus?

Als Service technicus is de belangrijkste taak om storingen te verhelpen. Dit gebeurt vaak wanneer machines of apparaten een storing aangeven of wanneer het simpelweg niet naar behoren functioneert. Als Service technicus ga je op zoek naar de oorzaak van het probleem en zorg je ervoor dat het weer snel en goed functioneert.

Je bent vaak op locatie bij een klant en daarom ook het visitekaartje van bedrijf. Het is belangrijk dat je zelfstandig kan werken en verantwoordelijkheid neemt over de uitvoering. Het belangrijkste doel is dat bedrijven blijven draaien of particulieren tevreden zijn.

Welke opleiding moet je gevolgd hebben?

Wil je aan de slag gaan als Service technicus in Nederland, dan heb je een tenminste een MBO opleiding nodig binnen de techniek. De opleidingen zijn vaak opgesplitst in de specifieke vakgebieden waar je later aan het werk kan.

Welke competenties heb je nodig als Service technicus?

Op deze plekken kun je gaan werken

Waar je gaat werken is afhankelijk van de expertise die je hebt. Je kunt aan de slag voor een bedrijf die installaties bij mensen thuis verzorgt, maar je kunt ook werken bij kantoorpanden of nieuwbouwprojecten.

Wat zijn de carrièremogelijkheden?

Het aantal apparaten en machines die wij gebruiken groeit elke dag. Dat betekent dat Service technicus steeds vaker nodig zijn. Er is daarom genoeg werk als je aan de slag wil als Service technicus.

Wil je doorgroeien binnen je functie? Je kunt doorgroeien in grotere of complexere bedrijfsprocessen. Wil je totaal iets anders gaan doen binnen de techniek, maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met Intriq. Wij helpen je om in kaart te brengen wat de carrièremogelijkheden zijn en welke functie bij je past.

Wat verdient een Service technicus?

Wanneer je start als Service technicus verdien je minimaal €1500 bruto per maand. Je kan doorgroeien tot ongeveer €3000 bruto per maand.

Vacature Service technicus

Ben je op zoek naar toffe vacature voor een Service technicus, maar lukt het je niet om een goed bedrijf te vinden? Geen zorgen. Veel technische bedrijven hebben moeite zichzelf te presenteren, waardoor je al die leuke vacatures niet vindt of jou niet aanspreken. Intriq helpt je om een mooie organisatie te vinden die bij je past. Dat is voor ons meer dan alleen het plaatsen. We houden altijd langdurig contact met onze kandidaten, zodat we zeker weten dat zij op hun plek zijn.

Technisch Recruitment Bureau

Vacatures Service technicus

Bekijk hier alvast de openstaande vacatures. Ook komen we graag met je contact om je te leren kennen en je ambities te bespreken. Heb je al enig idee waar je naartoe wil, maar weet je nog niet welk pad je moet bewandelen? Geen zorgen. Daar helpen wij je ook bij.

Field Service Engineer – Utrecht

Introductie Hou jij van sleutelen aan groot materieel, ben je reislustig en beschikt je over een brede technische kennis op gebied van werktuigbouw en hydrauliek? Dan ben jij misschien wel de Service Monteur die wij zoeken en kom ik graag met jou in contact! 

Bekijk vacature »

Service Monteur – Utrecht

Introductie Hou jij van sleutelen aan groot materieel, ben je reislustig en beschikt je over een brede technische kennis op gebied van werktuigbouw en hydrauliek? Dan ben jij misschien wel de Service Monteur die wij zoeken en kom ik graag met jou in contact! 

Bekijk vacature »

Service Monteur – Alphen a/d Rijn

Introductie Ga voor je werk lekker de weg op (en soms de wereld over) als Service Monteur. Onze opdrachtgever is de toonzetter op het gebied van industriële kleppen waarbij ze leveren aan de grootste klanten in de olie, opslag en chemie. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden zoals een salaris tussen €2.500 en €3.000 waarbij de reisuren worden vergoed! 

Bekijk vacature »

Service monteur – Utrecht

Introductie Voor een specialist in kranen zoeken wij een service monteur. Salaris €2.300 – €3.000. Wil jij een toffe baan met veel afwisseling in de omgeving Utrecht zoek dan niet verder en lees snel door!

Bekijk vacature »

Bekijk alle vacatures of neem contact op